Skip to main content

Overzichten van hulp zonder verwijzing

Je kan ook hulp krijgen van een ervaringsdeskundige (iemand die zelf hersteld is van psychische problemen), een zelfhulpgroep of een sociaal werker. Je kan je hier rechtstreeks aanmelden. We geven hier een overzicht.

Hulp van ervaringsdeskundigen en lotgenoten

  • Steunwijzer Goed Voor Je Hoofd geeft een overzicht van hulp van ervaringsdeskundigen en sociaal werk. Je kan filteren op welke soort hulp je zoekt.
  • HerstelWijzer: de Depressievereniging heeft samen met Ixta Noa en Pro Persona een Herstelwijzer ontwikkeld. Je geeft eerst antwoord op een aantal vragen. Daarna krijg je een overzicht van wat je kan ondernemen in de regio om te herstellen van een depressie. 
  • The Power of Peers is hier een voorbeeld van: dit is een herstelmaatjes initiatief vanuit Ixta Noa, Pro Persona en de Depressie Vereniging. Via dit traject werk je, ongeveer 2 tot 3 maanden, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige aan herstel.  

Sociaal werk / hulp vanuit de gemeente

Online zelfhulp

Ben je digitaal vaardig en heb je een smartphone, tablet, laptop of computer met webcam? Dan kan je ook kiezen voor online zelfhulp. Het voordeel is dat er geen wachttijden zijn, je dit op een tijd kan doen die jou uitkomt en vanuit je eigen huis. 

Stress & Angst
Somberheid
Eenzaamheid
Stress & Angst

Hier vind je een online zelfhulpmodule om met stress en angst aan de slag te gaan.

Somberheid

Hier vind je een online zelfhulpmodule om met somberheid aan de slag te gaan.

Eenzaamheid

Hier vind je een online zelfhulpmodule om met eenzaamheid aan de slag te gaan.

Acute hulp

Nu hulp nodig?


Neem contact op met je huisarts

Huisartsen spoedpost: 024 352 3579

Ben je in levensgevaar? Bel 112
Denk je aan zelfmoord? Bel 0800-0113 of chat via de homepage van 113


Activiteiten

Pro Persona Preventie biedt informatieavonden, (online) cursussen en gespreksgroepen om beter om te leren gaan met psychische problemen van jezelf of een naaste.  Kijk hier voor het overzicht in Nijmegen.


Stichting Open Boek Nijmegen organiseert lezingen voor jongeren (16 tot 30 jaar) over onder andere angst, prestatiedruk, depressie en autisme. Zie hier het activiteitenoverzicht. Er is altijd een professional aanwezig die algemene informatie geeft en iemand die ervaring heeft met het onderwerp.